معرفی انواع نژاد سگ ها

بازدید: 175 بازدید

سلام به همراهان همیشگی الی پت -امروزه اکثر انسان به دنبال همدمی هستند که همیشه درکنار آن ها باشد .به همین دلیل رو به نگهداری انواع حیوانات خانگی آورده اند که سگ ها از جمله آن هاست .اکثر انسان ها امروزه در خانه خود به نگهداری سگ می پردازند.برای اینکه شما عزیزان متوجه شوید که نگهداری از چه نوع سگی با شرایط شما مناسب است ما در این مقاله به معرفی انواع نژاد های سگ پرداخته ایم .همراه ما باشید.

براساس تحقیقات امروزه بیش از ۴۵۰ نژاد سگ درجهان موجود است.که هرکدام آن ها دارای محل زندگی و ویژگی منحصر به فرد خود می باشند . تفاوت  انواع نژاد سگ ها باعث می شود تا علاوه بر ویژگی های ظاهری، خلق و خوهای متفاوتی هم پیدا کنند. به همین دلیل است که هریک از این نژادها برای کاری مناسب ترند و قیمت انواع نژاد سگ هم به همین دلیل متفاوت است.

چرا باید با نژاد های سگ آشنا شویم ؟

اگر شما جزو افرادی هستید که سگ ندارند و می خواهند سگ برای خود بگیرند آشنایی با نژاد های سگ اولین ومهم ترین اقدامی است که باید انجام دهید .زیرا بررسی و مطالعه دقیقتر در مورد نژاد سگ می تواند در انتخاب درست سگ به شما کمک کند و زندگی در کنار سگ مورد نظر را برای شما آسان تر نماید .

اگر جزو افرادی هستید که فقط از روی ظاهر سگی را شانسی انتخاب کرده اید با این حال دانستن ویژگی های نژاد سگ شما می تواند به شما کمک کند تا نیازها و خصوصیات اخلاقی اش را بشناسید و بتوانید راحت تر در کنار هم زندگی کنید.

در ضمن، نژادهای سگ مختلف، بیماری های نژادی مختلفی هم دارند که اطلاع از آن ها باعث می شود بتوانید از بیماری راحت تر پیشگیری کنید.

تقسیم بندی انواع نژاد سگ

سگ ها را از چند لحاظ گروه بندی می کنند که عبارتند از :

  • تقسیم‌بندی از لحاظ جثه : سگها از لحاظ اندازه به سایز های کوچک ٬ متوسط ٬ بزرگ ٬ خیلی بزرگ ٬ خیلی خیلی بزرگ تقسیم می شوند.
  • تقسیم‌بندی سگها از لحاظ رنگ
  • تقسیم‌بندی سگها از لحاظ دسته: سگهای هوند -سگهای اشپیتز -سگهای براکیو سفال
  • تقسیم‌بندی سگ‌ها از روی وظایف

سگها گونه‌های مختلفی دارند و تعداد و فراوانی آنها باعث شده برای بررسی دقیقتر، آنها را گروه‌بندی کنند و نژادشان را ساده‌تر تشخیص دهند. در واقع نژاد به دسته‌ای از حیوانات که خواص فیزیولوژیک، آناتومیک و مرفولوژیک یکسانی داشته باشند و بتوانند این صفات را به نسل بعدی خود انتقال دهند اصطلاحا نژاد اطلاق می‌شود. به عبارت دیگر شباهت ژنتیکی و شکلی به قدری زیاد است که فرزندان آنها نیز شبیه به خود آنها هستند. به همین دلیل برای شناسایی و حفظ خصوصیات یک نژاد در بعضی از کشورها موسساتی وجود دارد که علاوه بر تعیین مشخصات استاندارد برای هر نژاد، نسبت به ثبت اعضاء آنها نیز اقدام می‌کنند. در مورد سگها موسسه‌ای به نام AKC در کشور آمریکا وجود دارد که در سال ۱۸۸۴ میلادی تأسیس گردیده و استانداردهای مربوط به نژادهای خالص سگ را ثبت و تعیین می‌نماید. در لیست ارایه شده توسط این موسسه در سال ۱۹۹۲ میلادی که به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است با نژادهای مختلفی روبه رو می‌شویم.

تقسیم‌بندی سگ‌ها از نظر وظیفه مهمترین و کاربردی‌ترین نوع تقسیم‌بندی است و به ۷ گروه مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند:

سگ‌های شکاری

از دسته سگ‌های هوند، زیباترین و معروفترین نژاد آن نژاد زیبای افغان هوند است. منشا اصلی این سگ کشور افغانستان است. از مشخصه ظاهری این سگ می‌توان به جثه بزرگ (۶۸.۵ تا ۷۳.۵)، موهای بلند، صاف و ابریشمی آن اشاره کرد وزن این حیوان تقریبا ۶۰ کیلوگرم و دارای هر رنگی می‌باشد. طول عمر این حیوان حدودا ۱۴ سال تخمین زده شده است.

بهترین نژادهای سگ نگهبان کدام اند ؟

 

سگ های شکاری

سگ‌های ورزشی

از بین همه گروه‌ها، سگهای ورزشی ممکن است از نظر نژاد و هدف از همه بهتر قابل تشخیص باشند، چون اعضای این گروه برای وظایفی که برای آنها تربیت شده‌اند به کار گرفته می‌شوند. AKC رسما ۳۲ نژاد را در این گروه به رسمیت می‌شناسد که شناخته شده‌ترین آنها گلدن رتریور و لابرادور رتریور هستند.

سگهای ورزشی دوست داشتنی و بسیار قابل آموزش هستند؛ این گروه شامل رایج‌ترین نژادهای سگ متعلق به خانواده‌هایی در ایالات متحده است. به همین دلیل آنها به دلیل توانایی آموزش به عنوان سگ‌های خدمات هم مورد علاقه قرار می‌گیرند. همچنین طبیعت آنها به گونه‌ایست که برای خانواده‌های دارای فرزند ایده‌آل هستند.

سگهای ورزشی

سگ‌های غیر ورزشی

یکی از ویژگی‌های نژادهای گروه غیر ورزشی بینی های خیس آنهاست. این گروه نژادی چیزهای زیادی را به اشتراک نگذاشته‌اند که شرح وظایف آنها از دسته‌بندی در شش گروه دیگر سرپیچی کند، اگرچه همه آنها تاریخچه جذابی دارند. امروزه نژادهای متنوع گروه غیرورزشی بیشتر به عنوان حیواناتی همراه مورد توجه قرار می‌گیرند، زیرا همه آنها برای تعامل با برخی از ظرفیت‌ها خلق شده‌اند.

سگهای غیرورزشی از گروه متنوعی از نژادها با اندازه، پوشش، شخصیت و ظاهری متفاوت تشکیل شده‌اند. این گروه از طیف گسترده‌ای از زمینه‌ها می‌آیند و تفاوت در ویژگی‌هایشان می‌تواند بسیار زیاد باشد. اکثر آنها سگهای خانگی خوبی هستند.

سگ های غیر ورزشی

سگ‌های کار

از دسته سگ‌های کار، می‌توان به یک نژاد مشهور و پرطرفدار به نام باکسر اشاره کرد. منشا این سگ کشور آلمان می‌باشد. این حیوان بسیار خانواده دوست و آرام است ولی، زمانی که برای صاحب دام خطری احساس کند روی آرامش این سگ نیز نمی‌توان حساب کرد. این سگ بسیار بازیگوش و چالاک بوده و همچنین جزو سگهای براکیوسفال نیز محسوب می‌شوند. براکیوسفال‌ها دارای دست‌های پرانتزی، پوزه‌های افتاده و کمربند شانه‌ای مخصوص هستند، که معروف‌ترین آنها در ایران سگ ماک یا بول داگ می‌باشد. باکسر قوی‌ترین فک را بین تمامی سگ‌ها دارد. گردن این حیوان عضلانی، فرم سینه کاملا فراخ، شکم باریک و دارای دست و پایی بلند می‌باشد. قد باکسر بین ۵۵.۵ تا ۶۱ سانتیمتر و وزن آن حدود ۲۸ تا ۳۰ کیلوگرم است. از جمله بیماری‌های شایع در این حیوان، بیماری‌های قلبی عروقی از قبیل تنگی تحت آئورتیک (Subaortic stenosis) و دیسپلازی مفصل ران می‌باشد. طول عمر این حیوان حدودا ۱۱ تا ۱۴ سال است.

برای نگهداری سگ نر بهتر است یا ماده ؟

 

سگ های کاری

سگ‌های گله

از دسته سگ‌های گله سگ ژرمن شپرد است. ژرمن شپرد معروف‌ترین و باهوش‌ترین سگ دنیا محسوب می‌شود. این سگ خانواده دوست، ۴ تا ۵ نام دارد: ژرمن شپرد داگ(انگلیسی)، شیان لو(فرانسه)، گرگی(ایرانی)، شف هوند(آلمانی). از این سگ می‌توان به عنوان بهترین سگ رهیاب در کشف مواد مخدر، مواد منفجره و انسان‌های زیر آوار استفاده کرد. از مشخصات ظاهری این سگ همچنین می‌توان به فرم ۴ چشمی، برافراشته و بزرگ، بدنی کاملا تنومند، پوزه مشکی، و متناسب، رنگ سیاه در پشت بدن، دم پرپشم و تیره آن اشاره کرد. در صورتی که نژاد این سگ هرگونه ناخالصی داشته باشد گوش‌ها می‌افتند و فرم مثلثی و کوچک پیدا می‌کنند و همچنین، در ناحیه موهای مشکی، موهای سفید وجود دارد. منشا نژادی این حیوان کشور آلمان است. قد آن ۵۵.۸ تا ۶۱ سانتیمتر، وزن ۲۷.۵ تا ۳۸.۵ کیلوگرم و طول عمری حدود ۱۳ سال دارد.

 

سگهای گله

سگ‌های تریر

در دسته سگ‌های کوچک جثه و نژاد تریر، سگ بسیار کوچک مالتیز، در زیبایی و جذابیت گوی سبقت را از رقبای سرسخت خود ربوده است. پوشش ابریشمی سفید، موهای صاف و بدون موج از مشخصه ظاهری این سگ است. طول موها تا ۲۲ سانتیمتر نیز رشد می‌کند. به طوری که گوش‌ها و دم نیز توسط موها پوشانیده می‌شوند. چشم‌ها سیاه رنگ، گرد و بزرگ هستند. این سگ دارای پوزه سیاه رنگ همراه با سوراخ‌های بینی گشاد است. قد این حیوان حدودا ۲۱ تا ۲۵ سانتیمتر و وزن ۳ تا ۴ کیلوگرم است.مالتیز یکی از بهترین سگ‌ها برای نگهداری در آپارتمان محسوب می‌شود و برا‌ی نگهداری این سگ نیازی به وجود حیاط در ساختمان نیست. طول عمر این حیوان حدودا ۱۵ سال و یا اندکی بیشتر است. شانه زدن موها و برس کشیدن پوست برای تمیزی سگ حائز اهمیت است. چشم‌ها وگوش‌ها باید به طور منظم چک شود و اگر لازم بود از قطره‌های مجاز استریل استفاده گردد.

سگهای تریر

 

سگ‌های بازی

نژادهای کوچک گروه بازی،انواع پوششها و رنگها را دارند تا حدی که هر نوع سلیقه‌ای را جذب خود کنند. اما همه آنها به اندازه کافی کوچک هستند که به راحتی در دام انسان‌های مورد علاقه خود قرار می‌گیرند. در واقع این سگها، نسخه شخصی خود از سگهای کار هستند؛ به گونه‌ای که به سختی در کنار محبتی که به شما می‌ورزند کار می‌کنند. نژادهای این گروه اغلب مورد توجه ساکنان شهرها قرار دارند؛ چون اندازه کوچکشان، آنها را برای حیاط و آپارتمان‌های کوچکتر مناسب می‌کند.

 

سگ های بازی

 

سگ های ورزشی سگ های کاری سگ های عروسکی سگ های شکاری سگ های گله
سگ های تریر سگ های غیرورزشی
اسپینون ایتالیایی آکیتا  افن پینچر  افغان هاند  استرالین کتل داگ  ایردل تریر  امریکن اسکیمو
ساسکس اسپانیل آلاسکن مالاموت  آلاسکن مالاموت  بیور تریر  شپرد استرالیایی  تریر بی مو آمریکایی  بیشون فریزی
ویزلا آلاتونین شپرد آناتولین شپرد  براسلز گریفان  بردد کولی  استافوردشایر تریر آمریکایی  بوستون تریر
وایمارانر برنس مانتن داگ  برنس مانتن داگ  کاوالیر کینگ چارلز  مالینویز تریر استرالیایی  بولداگ
ولش اسپرینگر اسپانیل بلک تریر روسی  بلک تریر روسی  اسپانیل  شیپ داگ بلژیکی  بولینگتون تریر  شارپی چینی
وایرهرد پوینتینگ گریفان بوربال  بوربال  چی وا وا ترورن بلژیکی بردر تریر  چاو چاو
وایرهرد ویزلا باکسر  باکسر  چاینیز کرستد بوسرون  بول تریر  کوتون دی تولیر
واتر اسپانیل آمریکایی بول ماستیف  بول ماستیف  انگلیش توی اسپانیل  لاکینوا بلژیکی کی رن تریر  دالمیشن
باربت کین کورسو  کین کورسو  هاوانیز برگا ماسکو شیپ داگ  سسکی تریر  فینیش اشپیتز
کلامبر اسپانیل چینوک  چینوک گری هوند ایتالیایی برگر پیکارد دندی دینمنت تریر  فرنچ بولداگ
کوکر اسپانیل دوبرمن پینچر  دوبرمن پینچر  جاپانیز چاین  بردر کولی  گلن آف ایمال تریر  کیزهوند
کرلی کوتد رتریور دوگو آرژاتینو دوگو آرژانتینو  مالتیز  بوویروس فلندرس آیریش تریر لهاسا آپسو
کوکر اسپانیل انگلیسی داگ دی بوردو  داگ دی بوردو توی منچستر تریر  بریارد کری بلو تریر  لوچن
انگلیش ستر ژرمن پینچر  ژرمن پینچر  پینچر مینیاتوری سگ کنعان  لیک لند تریر  لوندهاند نروژی
انگلیش اسپرینگر اسپانیل جاینت اشناوزر  جاینت اشناوزر  پاپیلون کاردیگان ولش کورگی منچستر تریر  پودل
فیلد اسپانیل گریت دین  گریت دین  توی پودل کولی  بول تریر مینیاتوری اسکیپرکی
فلت کوتد رتریور گریت پیرنیز  گریت پیرنیز  پاگ  انتل بوچر مانتن داگ  اشناوزر مینیاتوری  شیبا اینو
ژرمن شورت هرد پوینتر گریتر سوئیس مانت داگ گریتر سوئیس مانتن داگ  شیتزو  فینیش لپهاند  نورفولک تریر  اسپانیل تبتی
ژرمن وایرهرد پوینتر کوموندور  کوموندور  سیلکی تریر  ژرمن شپرد  نورویچ تریر  تریر تبتی
گلدن رتریور کوواز کوواز  توی فوکس تریر  شیپ داگ ایسلندی پارسون راسل تریر  شولوایتس کوینتلی
گاردن ستر لئون برگر  لئون برگر  یورکشر تریر امریکن شپرد مینیاتوری  رت تریر  –
ستر رد اند وایت ایرلندی ماستیف  ماستیف  پیکینیز  بوهاند نروژی  راسل تریر  –
ستر ایرلندی نئوپولیتن ماستیف  نئوپولیتن ماستیف  پامرانین  اولد انگلیش شیپ داگ  تریر اسکاتلندی  –
واتر اسپانیل ایرلندی نیوفاندلند  نیوفاندلند  –  پمبروک ولش کورگی سیلی هام تریر  –
لابرادور رتریور واترداگ پرتغالی  واترداگ پرتغالی  –  پولیش لاولند شیپ داگ  اسکای تریر  –
لاگوتو رومانولو روتوایلر  روتوایلر  –  پولی  اسموث فاکس تریر  –
نوا اسکوشیا داک تولینگ رتریور سنت برنارد  سنت برنارد  –  پومی  اسموث فاکس تریر  –
کویکرهاند هلندی سامویید  سامویید  –  پیرنئن شپرد  استافورد شایر بول تریر  –
پوینتر هاسکی سیبرین  هاسکی سیبرین  – شتلند شیپ داگ  ولش تریر  –
بریتنی اشناوزر استاندارد اشناوزر استاندارد  –  اسپنیش واتر داگ  وست هایلند وایت تریر  –
بویکین اسپانیل ماستیف تبتی  ماستیف تبتی  –  والهاند سوئدی  –  –
چساپیک بای رتریور  –  –  –  –

کدام نژاد سگ برای نگهداری در آپارتمان مناسب است ؟

نژاد سگ آپارتمانی، سازگار با محیط کوچک است در واقع سگ آپارتمانی با محیط های کوچک و پر رفت و آمد بیشترین سازگاری را دارد. اندازه فضای زندگی شما تنها مورد توجه نیست زیرا بسیاری از سگهای نژاد بزرگ از سطح فعالیت کمتری برخوردار هستند و از استراحت روی مبل بسیار خوشحال هستند.

نژادهای سگ وجود دارد که به انرژی زیاد و فضای زیادی نیاز دارند ، بنابراین ممکن است برای آپارتمان کوچکتر مناسب نباشد. برخی از نژادهای کوچک سگ با انرژی زیاد از زمان بازی در محیط داخلی یا پیاده روی سریع راضی هستند.

هم چنین اندازه سگ شما به تنهایی ملاک نیست. برای انتخاب بهترین نژادهای سگ آپارتمانی علاوه بر سایز سگ باید فاکتورهایی مثل سطح انرژی، میزان سروصدا ی سگ و حتی برخی ویژگی های اخلاقی مثل مهربان و اجتماعی بودن سگ (در برخورد با همسایه ها) رو هم در نظر گرفت.

بیچون فرایز (Bichon Frise)- سگ باسنجی – نژاد بیچون فرایز- نژاد بوستون تریر- نژاد گریفون بروکسلی – نژاد بولداگ- نژاد کینگ چارلز اسپانیل-نژاد چی هوا هوا-نژاد چاینیز کرستد- نژاد کاتن دتویلیر -نژاد داچس هاند -نژاد بولداگ فرانسوی -نژاد هاوانی -نژاد گری هاند -نژاد جپنیز چین -نژاد لاسا آپسو -نژاد لوچن -نژاد مالتیز -نژاد تریر منچستری -نژاد پینچر مینیاتوری -نژاد پیکینز -نژاد پامرانین -نژاد پودل -نژاد پاگ -نژاد اسچیپرکی -نژاد شیبا اینو -نژاد شیتزو -نژاد سیلکی تریر -نژاد توی فاکس تریر -نژاد یورکشایر تریر و….


برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سگ ها صفحات زیررا مطالعه نمایید:

انواع انگل های داخلی در سگ ها

بیماری لپتوسپیروز در سگ ها – علت و درمان آن

اهمیت تمیز کردن گوش سگ و گربه

دسته بندی بیماری سگ
اشتراک گذاری
مطالبی که شاید به دردتان بخورد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت