ویژگی سگ مناسب برای نگهداری در آپارتمان

بازدید: 122 بازدید

امروزه اکثر خانواده ها تمایل به نگهداری سگ داخل آپارتمان تا برای آن ها دوست و همدمی باشد .داشتن یک سگ در خانه بسیار جذاب و سرگرم کننده است.ممکن است شما نیز به داشتن یک سگ فکر کرده باشید اما با خود بگویید آپارتمان  جای مناسبی برای نگهداری سگ نیست! باید به شما بگویم که سخت در اشتباه هستید؟! اگر سگ مناسب با شیوه زندگی خود را که دارای یک سری ویژگی ها می باشد انتخاب کنید نگهداری سگ در آپارتمان و یا در خانه برایتان مانند آب خوردن آسان می شود.در این مطلبی (ویژگی نگهداری سگ داخل آپارتمان)که برای شما عزیزان آماده شده است به نکاتی اشاره شده که حتی برای کسانی که می خواهند خانه خود را تغییر بدهند و برای سگ خود نگران هستند بسیار مفید و کاربردی می باشد.

نگهداری سگ داخل آپارتمان

نکات لازم برای نگهداری سگ در آپارتمان

۱.سگ مناسب انتخاب کنید

در انتخاب سگ اولویت های زندگی خود را لیست کنید.اگر از قبل سگ دارید، پس حتماً می‌دانید که چه سگی برای شما مناسب است؛ اما اگر به دنبال آوردن یک سگ جدید هستید، کمی تأمل کنید تا دریابید چه سگی بهترین هماهنگی را با زندگی و آپارتمان شما دارد. ویژگی‌هایی را که در یک سگ به دنبال آن‌ها هستید بر روی کاغذ بنویسید.

  • یکی از اولین نکاتی که باید به آن توجه شود این است که سگ بالغ می‌خواهید یا توله‌سگ. باید بدانید که تمرین دادن به توله‌سگ‌ها بیشتر زمان می‌برد.
  • آیا سگی می‌خواهید که به توجه زیادی نیاز داشته باشد؟ یا اینکه به دنبال یک سگ مستقل‌تر هستید؟
  • آیا سگ شما قرار است با کودکان وقت سپری کند وهمبازی او شود ؟ برخی از گونه‌های سگ در روابط با کودکان بهتر عمل می‌کنند.
  • توجه داشته باشید که در اینجا ما در رابطه با سگ خانگی صحبت می کنیم نه سگ نگهبان .

۲.برای نگهداری سگ در آپارتمان به دنبال سگ های کوچکتر باشید.

باید توجه داشته باشید که سگتان را برحسب محل زندگی خود انتخاب کنید.اگر آپارتمان کوچکی دارید سگ کوچک بگیرد و اگر از قبل سگ بزرگ داشته اید باید به دنبال محل زندگی بزرگتر باشید. سگ کوچک راحتتر با فضای کوچک کنار می آید.

برای اینکه سگ مناسبی با رعایت این ویژگی پیدا کنید باید به بررسی نژاد های سگ بپردازید تا بتوانید سگ مناسب با محل زندگی و اولویت های خود انتخاب نمایید.در کل نژادهایی همچون شیتزو، بولداگ فرانسوی، بیچون فرایز، پامرانین، یورکشایر و پودل عروسکی و مینیاتوری از جمله نژادهایی اند که جثه‌شان مناسب زندگی در آپارتمان‌های کوچک تا متوسط است.

۳.یک سگ ساکت را انتخاب کنید

زمانی که در آپارتمان زندگی می‌کنید احتمالاً به همسایگان خود بسیار نزدیک هستید. در صورتی که در آپارتمانی که دارای عایق صدای عالی است زندگی نمی‌کنید، باید به هنگام انتخاب سگ میزان سروصدای او را مدنظر بگیرید. اگر از قبل سگ دارید، راه‌هایی را امتحان کنید که منجر به کاهش واق واق او شود.

  • چندین گونه‌ی سگ وجود دارند که به ساکت بودن معروف‌اند. می‌توانید در مورد نژادهایی همچون بوستون تریر یا پاگ تأمل کنید.
  • نژاد کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل انتخاب خوبی برای آپارتمان خواهد بود. این سگ‌ها کوچک و ساکت هستند.
  • اگر از قبل سگی دارید که زیاد واق واق می‌کند، به یک مربی سگ مراجعه کنید. می‌توانید راه‌هایی پیدا کنید تا سگ شما به مکان جدید زندگی خود عادت کند و شما بتوانید به نگهداری سگ داخل آپارتمان بپردازید.

ویژگی نگهداری سگ داخل آپارتمان

۴.سطح انرژی سگ را در نظر بگیرید

سگ های مختلف، میزان انرژی متفاوتی هم دارند، درست مثل انسان ها. وقتی در یک آپارتمان زندگی میکنید، سگتان قادر نیست که همان  اندازه که در یک خونه ی بزرگ با حیاط خصوصی تحرک داشته است ، در این آپارتمان کوچک هم داشته باشد. در نظر داشته باشید که باید سگی بگیرید که انرژی پایینی داشته باشد .

بعلاوه سعی کنید دنبال سگی باشید که مدام تحرک نداشته باشد. مثلا نژاد باست هوند می تواند انتخاب خوبی باشد چون سطح انرژی کمی دارد. ممکن است در حال حاضر صاحب یه سگ با انرژی بالا باشید و مجبورید که به یه آپارتمان نقل مکان کنید. در این صورت باید هرروز سگتان را بیرون ببرید تا پیاده روی کند و حداقل یک بار در هفته تمرینات شدید بدنی انجام بدهد تا انرژی خودش را تخلیه کند.

برای نگهداری سگ نر بهتر است یا ماده؟

۵. در صورت مستجر بودن با صاحب خانه خود صحبت کنید.

برخی از آپارتمان ها اجازه‌ی نگهداری سگ داخل آپارتمان را نمی‌دهند و برخی دیگر هم مقررات خاصی در این رابطه دارند.نگهداری حیوان خانگی به خصوص سگ، به دلیل اعتقادات مذهبی افراد در آپارتمان، یک مسئله مهم و پر اختلاف محسوب می‌شود. بنابراین، برخی از ساکنین ساختمان مخالف نگهداری هرگونه موجود زنده در ساختمان هستند.

  • از صاحب‌خانه‌ی خود در مورد محدودیت‌های مربوط به حیوانات خانگی سؤال کنید. حتماً تمام جزئیات را بپرسید.
  • برای مثال شاید نگهداری از سگ‌ها بلامانع باشد؛ اما در مورد محدودیت‌های مربوط به‌گونه‌ای خاص و یا وزنی خاص سؤال کنید.
  • دریابید که آیا کرایه‌خانه به حیوان خانگی تعلق می‌گیرد یا خیر. گاهی اوقات باید یک‌بار مبلغی را که غیرقابل استرداد است به صاحب‌خانه بدهید. برخی از صاحب‌خانه‌های دیگر هم به‌صورت ماهیانه مبلغی را به‌عنوان اجاره دریافت می‌کنند.

۶. برای آگاهی بیشتر بعد از انتخاب سگ خودبه یک پناهگاه محلی سر بزنید.آن های می توانند به شما کمک کنند تا سگ کوچک و ساکت را انتخاب کنید.چند ساعتی با سگ های آنجا وقت بگذرانید و تمامی سوالاتی را که ممکن است در نگهداری سگ باآن روبه رو شوید را از افراد آنجا سوال کنید.

۷.ایمن سازی محیط خانه برای سگ

اگر یک توله‌سگ جدید دارید یا از قبل یک سگ قدیمی دارید باید بدانید که نیاز است آپارتمان برای ورود او آماده شود. اولین قدم این است که تمام آپارتمان را به محیطی ایمن تبدیل کنید. به تمام اتاق‌های آپارتمان بروید و اطمینان حاصل کنید که برای ورود سگ امن هستند تا بدین گونه بتوانید به نگهداری سگ داخل آپارتمان بپردازید.

در آشپزخانه و سرویس بهداشتی کابینت‌های پایینی با قفل‌های کودک ایمن سازید. حتماً نمی‌خواهید که پنجه‌های سگ در کابینت‌هایی را که حاوی تمیزکننده‌ها و داروها هستند باز کند.

در اتاق‌های دیگر سیم‌های لخت و آویزان را ایمن‌سازید. این سیم‌ها برای سگ‌ها خطرناک هستند چون ممکن است آن‌ها را بجوند. اگر از گیاهان آپارتمانی استفاده می‌کنید آن‌ها را از دسترس سگ خارج کنید. سگ‌ها ممکن است گیاهانی که برای آن‌ها مضر است را بجوند.

۸.قوانین و خط قرمز ها را به یاد بدهید

یک صاحب خوب برای سگ خود قوانین و دستورالعمل‌هایی را تعیین می‌کند. این کار برای زمانی که با سگ خود در یک مکان کوچک زندگی می‌کنید مفید خواهد بود. تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید به سگ اجازه بدهید بر روی لوازم منزل برود یا خیر. این یک تصمیم شخصی است اما زمانی که می‌خواهید به همراه یک سگ به آپارتمان نقل مکان کنید باید تصمیم درستی بگیرید. اگر سگ شما اجازه ندارد که از لوازم منزل استفاده کند این موضوع را شفاف کنید. از فرمان‌ها و سیگنال‌های واضح استفاده کنید تا از روی مبل پایین بیاید.

به سگ خود زندگی در منزل را آموزش دهید. اگر سگ شما از قبل در خانه زندگی می کرده است همچنان باید دانست که زندگی در آپارتمان برای او تجربه‌ای متفاوت خواهد بود و باید خود را با آن وفق دهد. مطمئن شوید که سگ شما می‌داند چه موقع زمان پیاده‌روی، ادرار و مدفوع است. اگر سگ شما با وفق دادن خود به شرایط جدید مشکل دارد با دامپزشک خود مشورت کنید.

۹.جایگاهی برای سگ خود در خانه درست کنید

برای سگ محلی در نظر بگیرید تا بتواند در آن احساس امنیت کند و کمی از اوقات خود را به تنهایی سپری کند.سگ ها دوست دارند محلی برای خود در خانه داشته باشند. به سگ برای ماندن در پارک حیوانات آموزش دهید. حیوان شما می‌تواند زمانی که سرکار هستید و یا در منزل نیستید به داخل پارک برود. در رابطه با اندازه و نوع این پارک با دامپزشک خود مشورت کنید. سگ‌های کوچک‌تر پارک‌های کوچک‌تر را ترجیح می‌دهند. همچنین می‌توانید برای پیدا کردن یک خلوتگاه برای سگ خود خلاقیت به خرج دهید. برای مثال جای خواب او را زیر میز قرار دهید. این مکانی امن برای او خواهد بود که می‌تواند در آن خلوت کند.

نگهداری سگ در آپارتمان

۱۰.مهم ترین نکته نگهداری سگ در آپارتمان تربیت اوست.

  • سگ خود را به کلاس‌هایی که در آن به رام شدن حیوانات کمک می‌شود ببرید. یک فرد حرفه‌ای می‌تواند به سگ شما کمک کند تا در انجام برخی مهارت‌ها ماهر شود و در نتیجه با خوشحالی در آپارتمان زندگی کند.
  • کلاس‌های گروهی معمولاً ارزان‌تر هستند. همچنین راهی عالی برای اجتماعی شدن سگ شما و معاشرت او با سایر سگ‌ها هستند.
  • یک مربی مناسب پیدا کنید. در این مورد از دامپزشک خود راهنمایی بخواهید. همچنین می‌توانید از دوستان، اعضای خانواده و همکاران خود سؤال کنید تا ببینید مایل به معرفی کسی در این زمینه هستند یا خیر.

۱۱.توجه لازم به اضطراب جدایی سگ

سگ‌ها به هنگامی‌که آن‌ها را برای رفتن به کار و یا فعالیت‌های اجتماعی تنها می‌گذارید، به خوبی با شما همکاری نخواهند کرد. این مشکل در آپارتمان می‌تواند خیلی جدی باشد چراکه ممکن است سگ شما برای همسایگان مزاحمت ایجاد کند.

  • واق واق کردن و زوزه کشیدن از نشانه‌های معمول اضطراب جدایی است. متأسفانه ممکن است تا زمانی که همسایگان اعتراض نکنند به این مسئله پی نبرید.
  • سعی کنید به سگ خود بفهمانید که بدون حضور شما در منزل هم می‌تواند لحظات خوبی را سپری کند. برای مثال می‌توانید به او اسباب‌بازی، جورچین و غذاهای سالمی مثل کره‌ی بادام‌زمینی کم‌چرب بدهید. خوردن این خوراکی به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
  • از مربی که کار او رام کردن و فرمان‌بردار کردن حیوان است در این رابطه کمک بخواهید. او می‌تواند به سگ شما آموزش دهد تا خود را با تنهایی وفق دهد.
  • به دامپزشک مراجعه کنید. باید مطمئن شوید که سگ شما مشکل پزشکی پنهانی ندارد.

پروستات و ورم بیضه در سگ ها- درمان

۱۲.به سلامت و شادابی سگ خود اهمیت دهید

الف ) یک برنامه روزانه برای تربیت او آماده کنید

سگ‌ها زمانی که در چارچوب خاصی زندگی کنند بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند. زمانی که چارچوب‌های قابل‌اعتمادی برای سگ خود فراهم کنید، می‌توانید به او کمک کنید که خود را با زندگی آپارتمانی وفق دهد. برای مثال هر روز رأس ساعتی مشخص به او غذا دهید. زمانی مشخص در صبح و عصر برای غذا دادن به سگ خود انتخاب کنید. او از اینکه بداند وعده‌ی غذایی بعدی او دقیقاً سر چه ساعتی حاضر است راضی خواهد بود. یک زمان‌بندی ثابت را برای پیاده‌روی در نظر بگیرید. سعی کنید هر روز صبح و غروب رأس ساعتی خاصی او را به پیاده‌روی ببرید. اگر در طول روز واکر سگ دارید، از او بخواهید که هر روز غروب تقریباً در ساعتی مقرر به دنبال سگ شما بیاید. در زمان مقرری با سگ بازی کنید. مطمئن شوید که سگ شما می‌داند که آخر هفته‌ها قرار است یک زمان عالی را سپری کند و حتی به پارک سگ‌ها برود.

ب) لوازم مناسب برای سگ خود تهیه کنید

اسباب‌بازی‌های زیادی بخرید. سگ‌ها بازی کردن را دوست دارند و بیشتر آن‌ها به جویدن علاقه‌مندند. برای آن‌ها اسباب‌بازی‌هایی فراهم کنید که بتوانند با آن‌ها سرگرم شوند و انرژی خود را تخلیه کنند.

سگ‌ها شخصیت‌های گوناگونی دارند. اگر سگ شما به یک نوع از اسباب‌بازی علاقه نشان نمی‌دهد، گزینه‌های مختلف را تا جایی که توجه و علاقه‌ی او جلب شود امتحان کنید.

یک جای خواب سگ بخرید. سگ شما از اینکه در جایی که مخصوص به اوست قرار بگیرد لذت می‌برد. اگر سگ شما اجازه ندارد که از مبل استفاده کند تهیه‌ی یک جای خواب برای او ضروری است.

ج)برای او وقت بگذارید و هر روز با هم زمانی را سپری کنید

  • حتماً با او به پیاده‌روی‌های طولانی بروید. زمانی که کار سگ تمام شد بلافاصله او را به داخل نبرید.
  • با او بازی کنید. بازی‌های همچون فچ یا قایم باشک ترتیب دهید.
  • با هم به پارک بروید. سگ شما دوست دارد که آزادانه بدود و همچنین در پارک هردوی شما فضای بسیاری برای بازی کردن با هم خواهید داشت.

کلام آخر

نگهداری سگ داخل آپارتمان یک مسئولیت بزرگ است، آگاهی از نحوه نگهداری سگ در خانه و درک معنی حرکات سگ برای کسی که آن را به سرپرستی می‌گیرد ضروری است. برای سگ خود قوانین و مقررات وضع کنید.اگر دوست ندارید سگ شما کاری را انجام دهد باید در این رابطه آموزش ببیند. می‌توانید برای آموزش فرمان به سگ از مربی متخصص کمک بگیرید.

کیفیت مواد غذایی که برای سگ خانگی خود در نظر می‌گیرید اهمیت زیادی دارد. غذای سگ‌ها باید متناسب با سن و نژاد آنها باشد. اگر معنی حرکات سگ را بشناسید می‌توانید رفتارهای سگ را به درستی تفسیر کنید . گاهی برای درک معنی حرکات سگ باید به دامپزشک رفتارشناس و مربی متخصص مراجعه کنید.


برای کسب اطلاعات بیشتر صفحات زیر را بخوانید:

با سگ تازه وارد چگونه باید رفتار کنید ؟

علایم افسردگی در سگ خانگی -نحوی درمان

سزارین سگ باردار ممکن است ؟

دسته بندی بیماری سگ
اشتراک گذاری
مطالبی که شاید به دردتان بخورد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت