با سگ تازه وارد چگونه باید رفتار کنید ؟

بازدید: 227 بازدید

سلام به همراهان بزرگوار الی پت -در این مقاله قصد بررسی موضوع بسیارجالب ولی درعین حال مهم را داریم .در حال حاضر اکثر ما برای گذراندن وقت یا برای داشتن یک همدم معمولا یک حیوان خانگی را انتخاب می کنیم که غالبا سگ ها هستند.اما نگهداری و مراقب و حتی هم خانه شدن با سگ ها احتیاج به رعایت یکسری نکات نگهداری دارد که باید آن ها را فراهم نمایید و حتی فضای خانه را برای ورود این حیوان وفادار و دوست داشتنی فراهم نمایید .ما در این مقاله تصمیم داریم  طور کامل تربیت سگ تازه وارد مورد بررسی قرار دهیم تا شما با خواندن آن طریقه برخورد با سگ خانگیتان را یاد بگیرید .

تربیت سگ تازه وارد

تربیت سگ چیست ؟و به چه علت مهم است ؟

یکی از سخت ترین کارهای دنیا تربیت سگ تازه وارد است .به این دلیل که کوچک ترین رفتار و برخورد بد شما منجر به بد اخلاقی سگتان می شود .برای تربیت درست سگتان باید بدانید که چه موقع و کجا ٬چه رفتاری را چگونه انجام دهید تا سگتان با دیدن آن ازشما یاد بگیرد .

تعلیم سگ یعنی آموزش دادن به سگ برای انجام کارهایی که برای ما مطلوب می باشد  و انجام ندادن کارهایی که برای ما مطلوب نیست . مثلا پارس کردن سگ ساعت ۲ نصفه شب وقتی همسایه ها خواب هستند، از نظر یه سگ اشکالی ندارد ولی از نظر ما اینطور نیست. این که به سگ یاد بدهید این کار درست نیست٬ در اصل آن را تربیت کرده اید .تربیت و آموزش سگ یک مهارت که نیاز به مطالعه و به دست آوردن اطلاعات دارد.

موقع تربیت سگ، تک تک حرکات شما به عنوان صاحب سگ و کسی که سگ برای انتخاب رفتار در آینده به او  نگاه می کند،بسیار مهم است.از طرف دیگر، تربیت سگ در ماه های اول زندگی اش تا حدود ۸ ماهگی بسیار اساسی و کلیدی است و اگر این دوران مهم بگذرد و شخصیت سگ شما شکل بگیرد، تربیت کردن او بسیار کار دشواری خواهد بود. بهترین موقع برای شروع تربیت و آموزش سگ، ۲ ماهگی هست.

اگر سگ خود را تربیت نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

زندگی با سگی که تربیت نشده است و هرکاری که دلش می خواهد انجام می دهد کار بسیار سختی است و از طرفی تربیت سگ نشان دهنده کیفیت زندگی سگ با شما که صاحب آن هستید می باشد .

برای مثال سگی که تربیت نشده است ممکن به دیگران واق واق کند و یا آن ها گاز بگیرد یا هر جایی دستشویی کند ومدفوع خود را بخورد .وسایل خانه را بهم بریزد و…..

** از نظر دامپزشکان و متخصصین بهترین روش برای تربیت سگ خانگی خود براساس تشویق کردن کارهای خوب و مورد پسند سگ و نادیده گرفتن کارهای بد و ناپسند بنا شده است .

نکات لازم برای مراقبت از توله سگ تازه وارد شده به خانه شما

از همان لحظه که سگ را به منزل خود میاورید باید آموزش و تربیت را شروع کنید .از همان روز اول تک تک رفتار های سگتان را زیر نظر بگیرید در صورت انجام کار خوب او را تشویق نمایید تا دوباره آن را انجام دهند واگر کار ناپسند انجام داد آن را نادیده بگیرید و حواس خودتان را پرت کنید.

شما برای آموزش نه گفتن به سگ خود؛ باید از تشویقی استفاده کنید تا به سگتان یاد بدهید چه کارهایی ممنوع است. این کار به خصوص برای توله سگی که به تازگی به سرپرستی گرفتید خیلی حیاتی هست. آموزش نه گفتن به سگ یکی از آموزش‌هایی هست که برای تربیت توله سگ لازم می باشد؛ چون شما با این کار به او یاد میدهید که کی رئیس است و اینکه قوانین خانه چیست.

آماده سازی خانه برای ورود سگ

پیش از آوردن توله مورد نظر خود به منزل باید آن را از هر نظر آماده سازید . بخاطر داشته باشید شما موجودی کنجکاو را به خانه می اورید و از این نظر باید هر نوع اسباب و یا وسائلی را که میتوانند به توله شما اسیب برسانند از دسترس او دور کنید و یا هر نوع ماده ای را که می تواند سبب مسمومیت شود نظیر پاک کننده ها و شوینده های مختلف ء انواع اسپری ها و ……….

همچنین باید سیمهای برق و یا هر نوع وسیله الکتریکی را از محل بازی و یا رفت و آمد خود بردارید . در ضمن اشیای گران قیمت و قابل شکستن را نیز تا زمانی که توله شما به سن رشد برسد : باید در محل امنی نگه داری نمائید .

همیشه روی آشغالها و دور ریختنی ها را بپوشانید زیرا توله شما به درون آنها شیرجه رفته و به منظور یافتن اشیاء پنهان شده احتمالی همه آنها را پراکنده خواهد کرد . گیاهان آپارتمانی بسیاری میتوانند برای سگها سمی باشند به همین منظور آنها را از مکانی که توله شما امکان دسترسی و جویدن آنها را دارد دور کنید .

نژاد متناسب با وضعیت خودتان را انتخاب کنید

یکی از مسائلی که همواره صاحبان سگ را درگیر می‌کند عدم توانایی در ارتباط گرفتن با توله سگ است. به همین منظور لازم است قبل از انتخاب نژادهای سگ برای کسانی که اولین بار صاحب سگ می‌شوند از خود بپرسید که به دنبال نژاد خالص هستید یا نژادهای میکس؟ مسائل امنیتی، بهداشت فردی، حد نظافت و موآرایی حیوان، مسائل دارویی و بالاخره توجهی که باید به صورت روزمره بدان داشته باشید از عواملی هستند که باید همواره در نظر داشته باشید.

اسم سگتان از همان بدو ورود انتخاب نمایید

یکی از راه‌های کنترلی اخلاقی رفتاری در توله سگ‌ها تعیین نام مشخص از همان سنین اولیه برای آن‌ها است؛ درست مشابه با کودک انسان. توله سگ‌ها هشیارتر از کودکان تازه متولد شده هستند و به خوبی به اسامی عادت می‌کنند. دقت کنید که این نام باید کوتاه، کلیدی و به خوبی قابل تشخیص باشد. نامی که انتخاب می‌کنید نباید با نام اشیا اطراف یا افراد که معمولا در طول روز بر زبان جاری می‌شوند تشابه داشته باشند. سگ به مرور زمان به نامی که انتخاب می‌کنید عادت کرده و بدان پاسخ می‌دهد.

وسایل سگ تازه وارد

وسایل آسایش سگتان را فراهم کنید

توله سگ به برخی از وسایل و تجهیزات نیاز دارد که برخی از آن‌ها حیاتی بوده و برخی برای تامین رفاه و آسایش سگ توصیه می‌شوند. مهم‌ترین این تجهیزات قلاده، گردن‌بند حاوی نام و مشخصات صاحب حیوان، حوله و وسایل بهداشتی و اسباب‌بازی می‌باشد. یکی دیگر از اجزای مهم زندگی حیوان محل خواب او می‌باشد که باید آرام و گرم و نرم باشد. برخی از این اقلام با افزایش سن حیوان باید تعویض شوند. مثلا لانه سگ به مرور زمان می‌تواند تغییر کند و بزرگ‌تر شود.

انتخاب تغذیه مناسب برای تربیت سگ تازه وارد

تغذیه توله سگ ارتباط تنگاتنگی به سلامت و توانایی‌های مورد انتظار ما از آن در دوران بلوغ و سنین بزرگسالی دارد. دکتر دامپزشک بهترین کسی است که می‌تواند در زمینه تغذیه حیوان خانگی به شما کمک کند. ضمنا هر زمان که نسبت به تغییر تغذیه توله سگ خود تصمیم بگیرید می‌توانید غذای دیگری را جایگزین کنید.

خوشبختانه اکنون طیف گسترده‌ای از غذاها در اختیار صاحبان حیوانات خانگی قرار دارد. برخی غذای مقوی غنی شده را برای حیوان ترجیح می‌دهند در حالی که برخی رژیم‌های طبیعی را بهتر می‌دانند. برخی هم به صورت دستی برای توله سگ غذا تهیه می‌کنند. در تهیه غذای حیوان خانگی کیفیت مواد به کار برده شده از جمله مواد مغذی داخل آن بسیار مهم است. این که فرمولاسیون غذا برای چه سنی تدوین شده باشد و طعم و مزه آن به مذاق توله سگ خوش آید یا نه از جمله مواردی هستند که باید بدان توجه کنید.

تغذیه سگ تازه وارد

دقت و مراقبت از سلامتی سگتان

بعد از خرید همچنان ویزیت‌های دوره‌ای برای اطمینان از سلامت توله سگ لازم است. ۶ ماهه اول زندگی توله سگ بسیار حساس است و باید به صورت مداوم توسط دامپزشک چک شود. به علاوه نیازهای تغذیه‌ای حیوان در طول این ۶ ماه باید به طور کامل بررسی گردد و مراحل عقیم‌سازی برای نگهداری راحت‌تر در منزل صورت گیرد.

ویزیت دوره‌ای حیوان توسط دامپزشک شما را نه تنها از مشکلات جسمانی که بعدها به عارضه‌های جدی تبدیل می‌شوند بلکه از خطرات بالقوه و احتمالی آگاه می‌سازد. دامپزشک کمک می‌کند از راه کشف نیازهای جسمی و البته روانی سگ، بتوانید ارتباط بهتری با توله خود برقرار کنید و این موضوع در سلامت روانی آن نیز تاثیرگذار است.

واکسیناسیون منظم سگتان

واکسیناسیون سگ، خصوصا در سنین ابتدایی زندگی که هنوز سیستم ایمنی کامل نشده است برای حیات سالم سگ در سال‌های آتی ضروری است. البته موضوع واکسیناسیون با تمام تاکیدی که بر آن داریم کمی برای افراد بحث‌برانگیز بوده است و شاید به همین دلیل است که در تزریق آن به جای پروتکل‌های یک‌ساله، از پروتکل‌های سه‌ساله تبعیت می‌شود. به هر حال واکسیناسیون توله سگ‌ها نه فقط برای خودشان، بلکه برای سلامت صاحب توله سگ نیز حائز اهمیت است. از آن جایی که باید واکسیناسیون توسط دکتر دامپزشک ثبت و انجام شود بهانه‌ای می‌شود تا از روند تغذیه‌ای و سلامت حیوان خانگی خود نیز مطلع شوید.

مراقبت از توله سگ فقط به بهداشت و رسیدگی و درمان نیست . چیزی که خیلی مهم است و باید صاحب سگ برای آن وقت بگذارید تربیت درست سگ می باشد.برخی از نکاتی که باید در تربیت در نظر بگیریم به شرح زیرمی باشد :

گام اول :تربیت توله سگ برای تنها ماندن بدون اینکه ناله کردن یا زوزه کشیدن

یکی از مهم ترین مشکلات کسانی که تازه سگ میخرند (بخصوص در شب های اول) مشکل سروصدا، گریه کردن، زوزه کشیدن و واق واق  کردن توله سگ هست که خواب و خوراک را شما میگیرد و همان روزهای اول شما را از خرید سگ پشیمان می کند.

به طور کلی، کاری که ما میتونیم انجام بدیم این هاست:

  1. به توله سگ اطمینان بدهیم که جایش امن بوده و هیچ خطری تهدیدش نمی کند.
  2. کم کم به تنها ماندن عادتش بدهیم
  3. به او آموزش بدهیم تنها بماند و سروصدا نکند (این بخش باعث می شود حتی وقتی شما خونه نیستید، سگ آرام باشد و از مشکلات مهمی مثل اضطراب جدایی پیشگیری می کند)

گام دوم: اجتماعی کردن سگ و مواجه کردنش با ترس هاش.

یکی از ویژگی های خیلی مهم سگ های تربیت شده خوش اخلاق و با اعتماد به نفس بودن آن هاست.سگی که شجاع است از مواردی مثل صداهای بلند، تنها ماندن، غریبه ها، دامپزشک، سگ های دیگر و حیوانات نمیترسد، به آن ها پارس نمی کند و علیه آن ها دست به خشونت نمیزند بلکه در برابرشان کاملا هوشیار است و رفتار مناسب و عاقلانه را نشان می دهد. این نوع سگ به صاحبش اعتماد و اطمینان کافی دارد.

زندگی با سگی که به راحتی می ترسد و شروع به لرزیدن، واق واق کردن، دندان نشان دادن و غرغر کردن می کند، بسیار سخت است و نمی توان آن را از خانه بیرون برد، تنها گذاشت یا در حضورش مهمانداری کرد.در مقابل سگ خوش برخورد در مقابل دستور صاحبش زود ساکت می شود .

گام سوم : آموزش جای دستشویی و قوانین خانه به سگتان

اگر می خواهید سگ خود برخورد و مودبی داشته باشد باید از همان روزهای اول شروع به یاد دادن قوانین خانه به سگتان کنید این طوری هم سگتان متوجه می شود که باید چه کار هایی را انجام دهد وهم دیگر اعضای خانواده می دانند که در مقابل عضو جدید خانه چه وظایفی دارند.

برای یاد دادن دفع ادرار و مدفوع در جای مناسب سگتان باید یاد بگیرد کی و کجا دفع کند لازم است از همان اول ورودش یعنی وقتی یه توله کوچک است اقدام به آموزش سگ کنید.ضمن تربیت لازم است صبور و آروم باشید و روی مراحل آموزشتان پافشاری کنید. یادتان باشد سرعت یادگیری توله ها باهم فرق می کند.

در بیشتر نژادها از حدود ۸ هفتگی توله توانایی کنترل مثانه پیدا می کند پس بسرعت شروع به آموزش کنید ولی در ابتدای کار توقع زیادی نداشته باشید.

۲ نوع روش کلی برای آموزش سگ برای جای دستشویی وجود دارد :

  • آموزش جای دفع ادرار و مدفوع در بیرون از خانه
  • آموزش جای دفع ادرار و مدفوع در داخل خانه

گام چهار: نوبت تربیت سگ برای گوش دادن به فرمان شما رسیده است .

برخی ترجیح می دهند برای آموزش فرامین از یک مربی حرفه ای استفاده نمایند. در آموزش به سگتان باید آن را به عنوان یک بچه ۲ ساله تصورکنید با این تفاوت که سگ ها را نمی توان بیشتر از ده دقیقه دریکجا نگه داشت . برای اینکه سگ به حرف شما گوش کند باید جلسات آموزشی سرم کننده و پر از تشویق و تفریح باشد و گرنه سگتان خیلی زود خسته می شود.

نژادهای مختلف سگ قدرت یادگیری متفاوتی دارند ولی حتی کم هوش ترین و لجبازترین سگ ها هم با تکرار و تشویق یاد میگیرند. اگه سگتان یاد نمیگیرد و هیچ پیشرفتی نمیکند، آموزش دادن شما مشکل دارد نه یادگیری سگ شما.

اموزش به سگ تازه وارد

چه فرمان هایی رو به سگ آموزش بدیم؟

  • بشین
  • بیا
  • بمون
  • پایین
  • اسم سگ
  • ولش کن
  • بنداز
  • بردار
  • بیار

یادگیری این فرمان ها به سگتان شاید یک سال طول بکشد اما با حوصله به ترتیب از اولی تا اخری را به سگتان آموزش دهید.

گام پنجم : تربیت سگ در حین بازی کردن و تخلیه انرژی

یکی دیگه از فواید بازی کردن ایجاد زمینه ای برای تمرین بیشتر فرمانها و روش شاد و سرگرم کننده ای برای تعلیم سگتان میباشد. راستش آموزش سگها و مخصوصا توله ها از طریق بازی کردن هست .

در ضمن هر بازی قوانینی دارد و وقتی سگتان این قوانین را رعایت می کند در واقع دارد یاد میگیرد هیجان‌ها و احساساتش رو کنترل کند و رفتار مناسبی از خودش نشان بدهد.

گام ششم : چطور در تربیت سگ تازه وارد تنها ماندن در خانه را یاد بدهیم بدون اینکه بدرفتاری کند

برای اینکه بتوانید به سگتان یاد بدهید در خانه تنها بماند باید این کار های زیر را انجام دهید :

  • مناسب کردن محیط خونه برای سگ
  • آموزش به سگ برای تنها ماندن
  • راهکارهایی جالب و متنوع برای سرگرم کردن سگ در موقع تنهایی
  • راهکارهایی برای جایگزین کردن تنها گذاشتن سگ
  • رفع مشکل اضطراب جدایی در سگ ها

در پایان این مطلب باید به شما عزیزان بگویم که تربیت سگ تازه وارد روش خاصی دارد و نژاد های مختلف دارای روش های مختلفی می باشد زیرا هوش و توانایی یادگیری سگ ها متفاوت می باشد.

دسته بندی بیماری سگ
اشتراک گذاری
مطالبی که شاید به دردتان بخورد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت