ترسیدن طوطی و پرندگان

بازدید: 2,746 بازدید

[vc_row][vc_column][vc_column_text]به نام پروردگار و خالق زیبایی شما در این مقاله یاد خواهید گرفت که چطور یک طوطی را آرام کنید و دلایل ترسیدن طوطی را متوجه خواهید شد. بسیاری از مواقع افرادی که پرنده ای از خانواده طوطی سانان مثل کاسکو و یا عروس هلندی و یا طوطی ملنگو خریداری میکنند و به منزل خود میاورند شاید آن طوطی در بسیاری از واکنش ها ارام باشد اما گاهی واکنش هایی نشان میدهد که معلوم میشود این پرنده ترسیده و حال ما ما همراه باشید تا بهتر و کامل تر متوجه شویم که چطور ترس و اعصبانیت طوطی را کنترل کنیم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rtl_reverse=”yes”][vc_column width=”1/2″][movedo_title heading_tag=”h2″ heading=”h2″ line_type=”line” line_width=”300″ align=”right”]دلیل ترسیدن طوطی چیست؟[/movedo_title][vc_column_text]بسیاری از طوطی ها از هیچ چیز نمیترسند؛ حتی از مقابله با پرنده ی بزرگ جثه تر برای دفاع از قلمرو خودشان. اما برخی از پرندگان تقریبا از هر چیزی میترسند. حتی عبور سایه از روی دیوار باعث وحشت آنها میشود. در محیط خانگی و اسارت، طوطی ها اغلب با گاز گرفتن، کندن پر، تغییر حالت پرها و کوبیدن خود به قفس ترس خود را نشان میدهند.

در حالی که طوطی های جوان همه چیز را به سرعت فرا میگیرند، و میتوان به آنها یاد داد چگونه از محیط اطراف نهراسند، اما طوطی های پیرتری که خریداری میشوند، مخصوصا اگر به ترسیدن عادت کرده باشند، آموزش آنها و جلوگیری از وحشتشان کار سختی است و در واقع به این کار عادت کرده اند.

در هنگام ترس و وحشت، طوطی بر اساس غریزه یا فرار و یا حمله میکند. وقتی که پرنده از انسانی میترسد، برای مثال خود را به پایین قفس پرتاب میکند و یا گاز میگیرد. افراد همنشین طوطی در این مواقع وقتی پرنده را در شرایط بدی میبینند، از او دور میشوند. این رفتار باعث میشود طوطی همیشه فکر کند که برای فراری دادن شما، باید گاز بگیرد یا خود را از قفس پرتاب کند، و بدین ترتیب این رفتار اشتباه به یک عادت تبدیل میشود.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][movedo_single_image image=”21334″ image_shape=”extra-round”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

طوطی آسیب پذیر= طوطی ترسو

طوطی هایی که بارها و بارها پرشان قیچی میشود، یا طوطی هایی که در تجربه های اول پرواز به موانع محیط اطراف برخورد میکنند، در ذهنشان یک تجربه ی بد از پرواز بوجود می آید و به علت همین ممکن است تا همیشه از پرواز خودداری کنند و از این کار وحشت داشته باشند.

در این مواقع، برای پیشرفت اعتماد به نفس پرنده بهتر است همیشه در قفس باز باشد و یا پرنده از قفس بیرون باشد، تا خود به خود بر اثر دیدن فضای آزاد تحریک به پرواز بشود.همچنین برای طوطی های جوان و کم تجربه، قفس های بسیار بزرگ و نامناسب برای حرکت میتواند باعث افتادن های مکرر پرنده از بالای قفس بشود، و این کار نیز باعث آسیب پذیری بالا و ترس پرنده از فعالیت های گوناگون میشود.

طوطی غیر فعال = طوطی ترسو

طوطی هایی که دارای اسباب بازی های فراوان برای جویدن هستند، و به جای بازی های فعال و فکری مدت زیادی را به بازی با آنها می پردازند، دچار افزایش رفتارهای درونگرا و کاهش اعتماد به نفس و فعالیت میشوند؛ و همین نکته یکی از عوامل افزایش وحشت در پرندگان است. به علاوه رژیم غذایی محدود و نامناسب و خواب ناکافی، یا قرار گرفتن در قفس کوچک باعث بازگشت واکنش های ترس میشود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rtl_reverse=”yes”][vc_column width=”1/2″][movedo_title heading_tag=”h2″ heading=”h2″ line_type=”line” line_width=”300″ align=”right”]از بین بردن ترس طوطی[/movedo_title][vc_column_text]برنامه از بین بردن ترس طوطی مانند دیگر آموزش های رفتاری های صحیح با طوطی سانان است هدف ما این است که رفتار های ناخواسته و غلط را که از طرف خود ما انسان ها ایجاد شده از بین ببریم و رفتاری که تحت نظر خودمان است را جایگزین کنیم برنامه رفتار معمولی به ۳ بخش تقسیم میشود:

ارزیابی و تعیین کردن مشکل

تنظیم و مطابق کردن:

ایجاد پاسخ های مختلف با استفاده از تحریک کننده های مختلف. گاهی اوقات اصل و پایه های رفتار با هم مطابق اند، گاهی اوقات متفاوت.

تقویت:

پاداش دادن به رفتارهای جدید و صحیح برای اینکه این رفتارها همیشگی و مطلق شوند.
البته شاید لازم باشد که تغییرات کوچکی در برنامه ی مربوط به هر طوطی ایجاد کرد تا نتیجه بخش باشد. گاهی اوقات ممکن است چرخه های متعددی از ارزیابی، تنظیم و تقویت لازم باشد تا نتیجه ی خوبی به ارمغان بیاورد. با این حال، در بسیاری از موارد، رفتار ترس را می توان با موفقیت با رفتارهای دیگر جایگزین کرد.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][movedo_single_image image=”21335″ image_shape=”extra-round”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

لگودهی زودهنگام = تعاملات اجتماعی

علاوه بر امنیت، محیط مهیج و تحریک کننده، و الگو دهی زود هنگام به پرنده توسط صاحبش موجب فعل و انفعالات اجتماعی میشود، از جمله وقتی طوطی را در هنگام ترس در حوله ای قرار دهیم که ترسش فرو ریزد، او متوجه میشود که همیشه باید برای فرار از ترس در آن حوله قرار گیرد و این رفتار در او الگودهی شده است.

گاهی ترسیدن طوطی ها تماس فیزیکی با انسان است که این موضوع را تحمل نمی کنند و از آن ترس دارند. الگوی این پرندگان با بازی های چشم، بازی های زبان و بدن و انواع دیگر از بازی های مجهول است. حماقت نکردن در این مورد و بازیها خیلی مهم است تا پرنده اشتباه منظور را متوجه نشود و نترسد.

بازی های چشم عبارتند از: چشمک زدن، زیرچشمی نگاه کردن یا همیشه یک چشم بسته.

بازی های زبان بدن عبارتند از: خم شدن و یا گرفتن سر خود، پنهان کردن دست، پنهان کردن چهره، نگاه نکردن به پرنده به طور مستقیم، ایستادن بدون حرکت در یکجا یا تقلید از حرکات پرنده.

بازی های صدا عبارتند از: تقلید، ضربه زدن به اشیای سراسر اتاق و تکرار کلماتی مانند “نه”.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

بازی های تعاملی دیگر مانند انداختن اسباب بازیها و اشیا برای او و بازگرداندنش، اجازه دادن به پرنده برای سرقت وسایلی مانند دکمه، دادن غذاهای انسانی ای که به آنها علاقه مند است نیز وجود دارند. همه ی این بازیها باعث میشود بدون ترساندن به پرنده الگوهای مختلف داد.مانند یک انسان اجتماعی، پرندگان و حیوانات نیز علاقه دارند که نوازش شوند و به آنها ابراز محبت بشود و برای همین شما باید همیشه به او ابراز علاقه کنید. این کار باعث میشود که پرنده برای جلب توجه شما و نوازش شدن، کمی اجتماعی شود و دیگر نترسد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][movedo_title heading_tag=”h2″ heading=”h2″ line_type=”line” line_width=”300″ align=”center”]ترسیدن طوطی از دست انسان[/movedo_title][/vc_column][/vc_row][vc_row rtl_reverse=”yes”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

کاهش حساسیت برای از بین بردن ترس طوطی

ساده ترین راه برای غلبه بر ترسیدن طوطی از دست انسان ،مراحلی به نام حساسیت زدایی است . با استفاده از این روش، شما دست خود را در طول روز برای مدت کوتاهی در معرض طوطی قرار خواهید داد.

این امیدواری از طریق این مراحل تدریجی، نه تنها به طوطی شما می آموزد که دست را به عنوان تهدیدی جدی تلقی نکند بلکه به او نشان خواهد داد که دست می تواند چیزهای با ارزشی را برایش فراهم کند ، چیزهایی که فقط در مجاورت این دستی که قبلا برایش ترسناک بوده، بدست خواهد آورد .

با به کار بردن همین مفهوم مثبت و منفی در طوطی ها ، دست شما در اطراف طوطی فقط باید کارهای مثبت انجام دهد .هر زمان که دست شما ظاهر شد ، غذاهای خوشمزه و اسباب بازی های جذاب ( اگر اسباب بازی دوست دارد ) هم باید ظاهر شوند.

در این حالت ، هر چیز منفی یا تهدید آمیزی نظیر تمیز کردن قفس باید فقط با دستی که به طور صحیح در آستین پنهان شده و خارج از دید باشد، انجام شود .[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

فاصله رعایت شود

در ابتدا ، پارامترهایی که باعث ایجاد ترس در طوطی شما می شوند را بشناسید . برخی از طوطی ها ممکن است از دستی که وارد قفسشان شده باشد بترسند اما از دستی همراه با یک جایزه و یا غذای خوشمزه ترسی نداشته باشند .

در انتهای دیگر این طیف، طوطی هایی قرار دارند که حتی در هنگام گرسنگی نیز ، دیوانه وار از دست انسان می ترسند . طوطی شما در کدام قسمت از این طیف قرار دارد ؟ اگر شما دو متر دورتر از قفس طوطی ، بینی خود را بخارانید ، او از دست شما می ترسد ؟ اگر نه ، یک متر دورتر از قفس چطور ؟ هنگامی که فاصله ی ترس طوطی از خود را کشف کردید، بدون اینکه با او تماس مستقیم چشمی برقرار کنید کمی دورتر از این فاصله ایستاده و یا بنشینید .

این کار را با پوشیدن یک لباس آستین بلند انجام دهید و ببنید که چگونه می توانید بدون اینکه آرامش طوطی را از بین ببرید به او نزدیک شوید . هنگامی که محدوده آرامش و امنیت طوطی خود را کشف کردید ، در روزهای ابتدایی آموزش تا آنجائیکه ممکن است خارج از این محدوده جادویی باقی بمانید . هدف شما این است که طوطی هنگامی که شما در کنار او حضور دارید در آرامش باشد .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rtl_reverse=”yes”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

تقویت پرنده با استفاده از ویتامین

استفاده کردن از ویتامنی پرندگان زینتی دلیل بر این نمیشه که ترس برای همیشه از وجود پرنده شما خارج بشه. اما گاهی دیده شده که کمبود ویتامین در پرندگان باعثب ترس و وحشت آن ها شده. این مشگل بعد از جابجایی طوطی ها پیش می آید. اگر طوطی را تازه خریداری کرده اید از دادن ویتامین های مخصوص به ان ها اجتناب نکنید.

ویتامین هایی مثل نکتون ب کمپلکس و مولتی ویتامین ویتاکمبکس کویکو  از دو محصولی هستند که در زیمنه ترسیدن طوطی میتوانند به شما کمک کنند. در نظر داشته باشید که استفاده از ویتامین برای روحیه بهتر و شادابی پرنده در طول سال ضروری است.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

روی دست آمدن را به طوطی خود بیاموزید

شما هنوز هم می توانید به یک طوطی محتاط، روی دست آمدن را آموزش دهید . بیشتر طوطی ها نسبت به کف دست بی اعتنا هستند . کف دست خود را بر روی یک سطح صاف قرار دهید . طوطی باید بر روی لبه پشت دست شما گام بردارد پس برای تشویق طوطی به اینکار، با دست دیگر یک جایزه بالای کف دستی که بر روی سطح صاف قرار گرفته، نگه دارید .

زمانی که طوطی شما برای قدم برداشتن بر روی پشت دست شما مردد نباشد ، می توانید در حالیکه از دست شما برای رسیدن به جایزه استفاده می کند ، به تدریج دست خود را به حالت طبیعی تر بچرخانید . این تمرین را چند هفته یا چند ماه انجام دهید .اگر اینکار با صبر و بردباری کافی انجام شود ، حتما نتیجه خواهد داد .

بنده طوطی های بسیاری را مشاهده کرده ام که از دست انسان می ترسند فقط به این دلیل که توسط افرادی تربیت شده اند که درباره نوازش کردن دارای تفکرات غلطی هستند .

برخی از کاسکو ها ( همچنین گونه های دیگری از طوطی سانان ) علاقه ای به نوازش شدن ندارند و در مقابل افراد خشنی که می خواهند به زور آنها را نوازش کنند رفتار خوبی نخواهند داشت. یک کاسکوی خیلی مهربان هم سرانجام به گاز گرفتن متوسل خواهد شد مگر اینکه صاحب بی توجه او ، دست از زور و اجبار بردارد .

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دسته بندی بیماری پرندگان بیماری طوطی سانان دانستنی پرندگان
اشتراک گذاری
مطالبی که شاید به دردتان بخورد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت