رفتارشناسی عروس هلندی نر وماده -تغذیه وبیماری ها

بازدید: 1,621 بازدید

سلام به همراهان ودوستان الی پت .من فاطمه هستم.مقاله ی زیر بسیار کاربردی ومفید برای کسانی است که عروس هلندی دارند ومی خواهند بلد باشند که چطوری درست باهاش رفتار کنند .نظرات وسوالات خودتون رو برای ما کامنت کنید.

عروس هلندی

معرفی عروس هلندی :

عروس‌های هلندی پرندگانی اجتماعی هستند. این پرنده‌ها باید به‌صورت جفت نگهداری شوند. آن‌ها نباید تنها باشند و یا تمام طول روز در قفس باشند. دلیلش هم همین اجتماعی بودن پرنده است.عروس‌های هلندی می‌توانند با صاحبشان هم ارتباط برقرار کنند. اگر به عروس‌های هلندی توجه کنید رفتارهای خاصی از آن‌ها می‌بینید. شما می‌توانید متوجه شوید که آن‌ها عصبانی یا خوشحال و شاد هستند یا خیر. برای این کار باید به حرکات بدن آن‌ها توجه کنید.معمولا عروس هلندی ها هر یک با توجه به محیط و مکان و به همراه سایر پرندگان هم نوع خود و یا سایر پرندگان قرار می گیرند، یک سری رفتار و حرکات و عاداتی را از آنها یاد گرفته و یا به جهت ارتباط با انسان ها خلق و خوی و ویژگی هایی غریب و تازه پیدا می کند .این پرنده بسیار بامزه به نام کوکاتیل (cockatiel) یا ککاتیل، بسیار پر انرژی و اکتیو است.

به نظر کارشناسان پرنده شناس محترم اهل فن، اگر به دنبال یک پرنده برای خونه هستید، این طوطی کوچک، بسیار گزینه مناسبی است. کوکاتیل میتونه شما را ساعت ها سرگرم کند. با تکرار و تمرین کلمات محدودی را یاد می گیرد، اما سوت های بسیار زیبا هم می زنه براتون!

پیشنهاد می شود، که بچه کوکاتیل را نگه داری کنید تا دست آموز خودتان شود. و حداقل مطمئن هستید که در دوران بچگی، باهشان بد رفتاری نشده است، در غیر این صورت، هر چقدر بزرگتر شوند، با شما بد رفتاری می کند،‌ و غیر قابل تحمل می‌شود. و اگر جفت باشند، شاهد درگیری و مشکلات خانوادگی آنها هستید!

توجه: هرگز در زمان گرفتن پرندگان فشار به قفسه سینه آن واراد نکنید.

خصوصیات کلی عروس هلندی

وزن: ۸۰ تا ۹۵ گرم و شاید کمی بیشتر!

طول عمر: به طور میانگین ۱۰ تا ۱۴، بیشتر از ۲۵ سال هم هست.

اندازه: ۳۲ سانتی متر

سن بلوغ جنسی: ۸ تا ۱۲ ماه

عروس هلندی براساس رنگ تقسیم بندی دارد:

  • لوتینو
  • آلبینو یا زال
  • سیلور یا نقره ای
  • وایت فیس یا سر سفید
  • گری یا خاکستری
  • سینمن یا دارچینی
  • ابلق
  • صدفی یا خال خالی
در قفس عروس هلندی اینه قرار دهید
در قفس عروس هلندی اینه قرار دهید

رفتار شناسی طوطی عروس هلندی جهت پرورش وآموزش :

تکان دادن دم

پرنده‌ها همانند حیوانات دیگر دم خود را تکان می‌دهند. تکان دادن دم در آن‌ها به معنی شادی و خوشحالی آن‌ها است.

به سمت شما می‌آید

ممکن است که شما در نزدیکی پرنده باشید. اگر او به سمت شما آمد درحالی که سرش را بالا گرفته بود، این به این معنی است که او از بودن شما خوشحال است.

به صدای آن‌ها گوش دهید

برای رفتارشناسی عروس هلندی گوش دادن به صدای آن‌ها می‌تواند خیلی کمک دهنده باشد. آن‌ها به هنگام شادی صحبت می‌کنند، آواز می‌خوانند و سوت می‌زنند.

آن‌ها به هنگام شادی رفتارهای دیگری نیز نشان می‌دهند. برای مثال تاج سرشان را بالا می‌برند. ممکن است که بال‌هایشان را باز کنند و بال بزنند.

خواندن مقاله آموزش حرف زدن به عروس هلندی برای کمک کردن به حرف زدن عروس هلندی شما کمک خواهد کرد.

مردمک‌های گشاد

اگر مردمک‌های چشم عروس هلندی به طور ناگهانی بزرگ شود نشان‌دهنده‌ی عصبانیت او است. اگر این نشانه را دیدید دست از کاری که دارید انجام می‌دهید بردارید. احتمالاً کار شما باعث عصبانیت پرنده شده است.

به سر و پرهای پرنده نگاه کنید. هنگامی که واقعاً عصبانی باشد ممکن است سرش را پایین بیندازد. در این حالت پرهایش را پف می‌دهد. پرهای دمش را باز می‌کند. ممکن است که در این حالت به سمت شما نیز بیاید. این‌ها علامت عصبانی بودن پرنده است.

وارونه

اگر وارونه آویزان شده است در این حالت، پرنده احتمالاً بال‌هایش را هم باز می‌کند. در رفتارشناسی عروس هلندی این نشانه‌ی آن است که او می‌خواهد از قلمروی خودش دفاع کند.ممکن است شما نزدیک قفس بروید و پرنده را در حالت وارونه مشاهده کنید. در این شرایط شما باید از قفس دور شوید و به قلمروی او نزدیک نشوید.

گاز گرفتن

اگر عروس‌های هلندی بخواهند شما را گاز بگیرند به شما حمله می‌کنند. شما باید در این حالت آن‌ها را تنها بگذارید.

عروس هلندی عصبی
عروس هلندی عصبی

هیس

به صدای هیس توجه کنید، معمولاً این صدا با رفتارهای تهاجمی دیگر نیز همراه است. برای مثال پرنده به شما حمله می‌کند و صدای هیس هم می‌دهد. اگر صدای هیس را از عروس هلندی شنیدید باید او را تنها بگذارید.

 

 

جیغ زدن و فرار کردن عروس هلندی

 

عروس هلندی اگر احساس خطر کند فرار می‌کند. به هنگام فرار جیغ می‌زند. آن‌ها اگر در حالت ترس در یک جا گیر افتاده باشند از خودشان دفاع می‌کنند و شما را نوک می‌زنند.یک عروس هلندی هیچ‌وقت گاز نمی‌گیرد مگر این‌که جایی گیر کرده باشد. اولین گزینه‌ی آن‌ها به هنگام ترسیدن فرار کردن است.

عروس هلندی
عروس هلندی

تاج برجسته با چشمان باز

در رفتارشناسی عروس هلندی این نشان دهنده‌ی این است که پرنده شما متوجه و حواس جمع است. اگر پرنده شما تاجش را برجسته کرده و چشمانش را باز کرده این به معنای آن است که پرنده حواسش را جمع کرده است. ممکن است که این رفتار را در قبال یک صدا و یا غذادهی از جانب شما نشان دهد.

تکان دادن سر

تکان دادن سر به بالا و پایین و صدا دادن، این نشانه گرسنه بودن عروس هلندی است. اگر عروس هلندی‌ها جوان باشند و غذا بخواهند این کار را انجام می‌دهند. سرشان را بالا و پایین می‌برند و هم‌زمان صدا می‌دهند.

نوک زدن به محیط اطراف

بعضی وقت‌ها عروس هلندی‌ها به محیط اطرافشان نوک می‌زنند. معمولاً نرها این کار را می‌کنند. آن‌ها به قفس و چیزهای دیگر نوک می‌زنند. دلیل انجام این کار هنوز مشخص نیست؛ اما تئوری‌هایی دراین‌باره وجود دارد.

یک تئوری می‌گوید که عروس‌های هلندی این کار را برای نشان دادن قلمروشان انجام می‌دهند. تئوری دیگری وجود دارد که می‌گوید عروس‌های هلندی این کار را برای جلب توجه ماده‌ها انجام می‌دهند.

پریدن عروس‌های هلندی

عروس‌های هلندی پریدن را برای جلب توجه انجام می‌دهند. برای جلب توجه حتی ممکن است که جیغ بکشند. آن‌ها ممکن است که برای جلب توجه ماده‌ها تاج سرشان را فر کوچکی بدهند. البته این کار می‌تواند برای دفاع از قلمرو نیز صورت بگیرد.

برای رفتارشناسی عروس هلندی به دم و بال‌های آن‌ها نگاه کنید آن‌ها ممکن است برای جلب توجه ماده‌ها دم خود را باز کنند. پرهای سر تاج و بال‌ها را نیز باز کنند. امکان دارد که قدم بزنند و سوت هم بزنند.

البته ممکن است این رفتار نشانه‌ای از دفاع از قلمروشان باشد. اگر این رفتار همراه با صدای هیس کردن پرنده بود این یعنی اینکه او از قلمرواش دفاع می‌کند. این رفتار نشانه این است که شما باید از قلمرو آن‌ها دور شوید.

ساییدن نوک

ساییدن نوک می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که پرنده خواب‌آلود است یا اینکه آرامش دارد. ساییدن نوک می‌تواند به این معنا باشد که پرنده می‌خواهد چرت بزند یا اینکه بخوابد.

نظریه دیگری نیز راجع به این کار وجود دارد. این نظریه می‌گوید که شاید پرنده برای کوتاه کردن نوک بالا و پایینش آن‌ها را می‌ساید.

خمیازه مبالغه‌آمیز

رفتار دیگری که ممکن است عروس هلندی از خود نشان بدهد خمیازه است. در این حالت پرنده نوکش را باز می‌کند. پرنده این کار را به طور مبالغه‌آمیزی انجام می‌دهد. این رفتار می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که پرنده به اکسیژن بیشتری احتیاج دارد.

درواقع پرنده با این کار دارد گوش‌هایش را باز می‌کند یا اینکه دهانش را از آلرژی‌ها و گرد و غبار پاک می‌کند. اگر این خمیازه همراه با تکان دادن سر بود آن را نادیده نگیرید. چراکه این می‌تواند نشانه‌ای از عفونت سینوس باشد.

همچنین می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات تنفسی باشد. اگر پاهای پرنده گرم بود این بدین معناست که پرنده سالم و سرحال است. اگرپاهای پرنده سرد بود این یعنی پرنده ناراحت یا نگران است یا این‌که می‌تواند بیمار شده باشد.

لرزیدن

از بیشترین سؤالات راجع به رفتارشناسی عروس هلندی لرزیدن آن‌هاست. در یک عروس هلندی سالم لرزیدن یک رفتار کاملاً طبیعی است بسیاری از صاحبان پرندگان وقتی که پرنده را در حال لرزیدن می‌بینند این را غیرطبیعی قلمداد می‌کنند.

درحالی‌که حقیقت این است که این رفتار طبیعی است. اگرچه یک لرزش خفیف طبیعی است اما همیشه لرزش‌ها طبیعی نیستند. اگر این لرز ناشی از بیماری باشد بسیار بارزتر به چشم می‌آید. در این حالت به نظر می‌رسد که عروس هلندی بی‌حال است.

بال‌ها افتاده و پرها را پف داده است. به فعل و انفعالات صاحبش پاسخ نمی‌دهد. دم پرنده بالا و پایین می‌رود. در این صورت پرنده باید به دام‌پزشکی برده شود.

این نشانه‌ها معمولاً نشانه از یک عفونت باکتریایی یا بیماری هستند اگر پرنده به دام‌پزشک برده نشود امکان دارد که بمیرد.

بالا و پایین بردن دم

بعضی وقت‌ها این نشانه بیماری عروس هلندی است. درواقع بعضی وقت‌های عروس هلندی به هنگام بیماری دمشان را بالا و پایین می‌برند. اگر شما این نشانه را دیدید باید پرنده را به دام‌پزشکی ببرید.

علائم دیگر بیماری در عروس هلندی

رفتارهای دیگری در رفتارشناسی عروس هلندی نیز وجود دارند که نشانه‌ی بیماری پرنده است برای مثال اگر پرنده زیاد می‌خوابد، گاهی عطسه می‌کند، صدایش را از دست داده است، زیاد می‌خورد یا کم می‌خورد یا به طور ناگهانی آب زیاد می‌نوشد. این‌ها می‌توانند از علائم بیماری پرنده باشند.

اگر رنگ فضله و تعداد دفعات مدفوع کردن تغییر پیدا کرده است، باید او را به دام‌پزشک ببرید. بعضی رفتارهای دیگر نیز وجود دارند که نشان از بیماری هستند.

برای مثال کندن پرها می‌تواند نشانه‌ای از بیماری پر و نوک باشد. کندن پرها می‌تواند نشانه بی‌حوصلگی نیز باشد.

تمیز کردن

عروس‌های هلندی خودشان را تمیز می‌کنند. در این حالت انگار که آن‌ها پرهایشان را شانه می‌زند. آن‌ها برای این کار با نوکشان پرهایشان را تمیز می‌کند. درواقع بهداشت یک اصل بسیار مهم برای بسیاری از پرندگان است.

این تمیز کردن یک نوع رفتار اجتماعی نیز هست. در واقع قسمت‌هایی از پرنده وجود دارد که آن‌ها نمی‌توانند خودشان آن قسمت‌ها را تمیز کنند. پرنده‌های دیگر به کمک آن‌ها می‌آیند و پرهای آن‌ها را تمیز می‌کنند. به طور مثال زیر نوک و زیر سر آن‌ها.

پرت کردن اشیاء

اگر عروس هلندی شما از در قفس بودن حوصله‌اش سر رفته باشد این کار را می‌کند. آن‌ها شروع به پرت کردن اشیاء می‌کنند.

بالا بردن یک پا در پرها

ممکن است شما ببینید که عروس هلندی یک پایش را بالا می‌برد و آن را در بین پرها مخفی می‌کند. در این صورت او در حال حفظ گرمای بدنش است. این رفتار کاملاً طبیعی است. پرنده با این کار گرمای بدنش را حفظ می‌کند.

استرس در عروس‌ هلندی

شناسایی علائم استرس در رفتارشناسی عروس هلندی بسیار مهم است. چرا که استرس می‌تواند باعث مسائل جدی سلامتی در آن‌ها شود.

اگر دیدید که پرنده‌ی شما این علائم را دارد باید ببینید که چه چیزی باعث این رفتارها شده است. شاید عروس هلندی شما به دلیل تنهایی این کار را می‌کند. شاید پرنده نیاز به محیط بهتری داشته باشد.

هر از گاهی پرنده را بیرون از قفس بیاورید. به آن‌ها به مقدار کافی اسباب‌بازی نیز بدهید. به همه‌ی نیازهای پرنده توجه کنید. اگر بازهم پرنده این علائم را نشان داد بهتر است که او را به دام‌پزشکی ببرید.

اگر این علائم را بشناسیم می‌توانیم در اسرع وقت به آن‌ها کمک کنیم. با کمک به آن‌ها پرنده‌ها بار دیگر احساس آرامش و امنیت می‌کنند. برخی از رفتارهایی که نشان می‌دهد عروس هلندی استرس دارد عبارت‌اند از:

  • گاز گرفتن
  • جیغ زدن
  • سرگردانی
  • کندن پرها

بلوغ عروس هلندی

بلوغ جنسی این پرنده از موارد پر اهمیت در زندگی او می باشد. در سن یک تا دو سالگی پرنده نر به بلوغ می رسد و تا قبل بلوغ این پرنده مهاجم خواهد بود که این موضوع در پرندگان بسیار عادی می باشد و شما باید صبور باشید. امکان دارد حتی پرنده ی شما حالتی افسرده بگیرد که این موضوع در جنس نر است و پس از مدتی خوب خواهد شد که نیاز به صبوری شما دارد.

این پرندگان زیبای کاکل به سر تا دو سالگی رفتاری سلطه گر را دارند زیرا آن ها مسیری را برای رئیس بودن طی می کنند و این حالت دائمی نخواهد بود و باز هم به صبوری و شکیبایی شما احتیاج می باشد.

تولید-مثل-عروس-هلندی
تولید-مثل-عروس-هلندی

رفتارهای جفت خواهی:

با نزدیک شدن به سن جفت گیری عروس نر دمش را بر چوب نشمین یا اشیای دیگه می مالد به این صورت که دم را به اطراف شی تکان می دهد.(البته همیشه این حرکت نشانه ی جفت خواهی نبوده زیرا برخی زمان ها به دلیل مشکل در دفع چنین عملی را انجام خواهند داد)

عروس ماده سرش را مانند اردک به سوی جلو می گیرد و دمش را بالا نگه می دارد و صداهای لطیف و ملایمی از خود در می آورد.( و می خواهد آمادگی خود را به نر ابراز نماید)
گاهی عروس ماده پشت خود را زیر اسباب بازی ها قرار می دهد و این در حالیست که عروس نر وجود ندارد در این زمان عروس ماده تخم خواهد گذاشت حتی اگر جفت گیری رخ نداده باشد.

که به آن مستی ماده به همراه تخم گذاری مزمن گفته می شود.

عروس هلندی ها معمولا خیلی سخت جفت میخورند, شما ممکن است که یه جفت عروس هلندی نر و ماده داشته باشید که هیچ وقت جفت گیری نکنند ولی اگر جفت بخورند پدر و مادر خیلی خوبی خواهند شد و از جوجه ها بخوبی نگهداری میکنند.
معمولا 3 تا 4 تخم میگذارند ولی ممکن است که 1 یا 2 عدد از تخمها پوچ باشد یا اینکه خود جوجه پس از تولد بمیرد. فاصله گذاشتن تخم ها چند روز است و بعد از گذاشتن آخرین تخم ماده دائما روی تخم ها می خوابد و نر هم برای ماده دوانه می برد.

نر و ماده با هم و به کمک هم جوجه ها را بزرگ میکنند.
وقتی که جو جه ها بزرگ شدند و اصطلاحا به دانه خوردن افتادند آنها را از پدر و مادر جدا کنید و در یک قفس دیگر بگذارید.

تغذیه عروس هلندی

غذای کاکوتیل بسیار متنوع است. بستگی به دوره ای که قرار دارد، مقدار انرژی و ویتامین آن متفلوت است. به هرحال به طور عمده شامل تخم ارزن، شاهدانه، جو دو سر  و.. است، ولی برای تامین سایر احتیاجات بدن آن باید یک بشقاب غذا هم به صورت جداگانه برای آن در نظر بگیرید. این بشقاب غذا می تواند شامل موارد زیر باشد:

تخم مرغ آب پز (سفیده و زرده آن به صورت رنده شده)،‌ هویج آب پز رنده شده، گشنیز به مقدار کم، تیکه های از سیب پوست شده، گردو به مقدار کم

به جوانه های گندم، ماش و عدس هم علاقه خاصی دارد. تخم کتان هم به صورت تشویقی می توانید به مقدار خیلی کم بهش بدهید.

توجه کنید که از دادن غذاهای چرب و نمک‌دار به کاکاتیل جدن خودداری کنید.

سبزیجات: کلم بروکلی، اسفناج، هویج و گوجه فرنگی، جعفری، گشنیز و کرفس

میوه: سیب، موز،‌ هلو، و گلابی

حبوبات پخته شده و گوشت مرغ هم مناسب است.

کم کم خودتان متوجه می شوید که کاکاتیل شما به چه غذای علاقه نشان می دهد، و چه مقدار غذا می خورد. هرگز غذای باقی مانده، مخصوصا تخم مرغ آب پز را در قفس نگذارید. چونکه زود آلوده می شوند.

ظرف غذا را در زیر چوب پرنده نزارید، ممکن است به مدفوع آلوده شود.

هر روز آب تازه و بدون کلر در اختیارش باشد. آب لوله کشی را چند ساعت در ظرفی بگذارید بماند، تا کلر زدایی شود.

توجه کنید: معمولا ارزنی که از بازار می خرید، گرد و خاک دارند، بهتر است که خودتان یک بار آنها را بشورید، و در سینی خشک کنید.

توجه: از دادن غذاهای بیش از حد به کوکاتیل خودداری کنید، ژن چاقی خوبی دارند!

جوجه عروس هلندی
جوجه عروس هلندی

غذا دادن به جوجه عروس هلندی

در بهترین روش و بهترین حالت برای بزرگ کردن جوجه باید از سرلاک پرندگان استفاده کنید.

در غیر این صورت میتوانید از روش زیر استفاده کنید. اما استفاده از سرلاک خارج از سلامت و بالابردن کیفیت پرنده هزینه کمتر و دردسر کمتری برای شما دارد.

ابتدا زرده یک تخم مرغ آب پز را جدا کرده , آنرا له کنید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. سپس چند عدد بیسکویت مادر و اگر خمیر نان باگت در دسترس دارید, مقدار به مایع اضافه کنید
در صورتی که خمیر نان باگت در دسترس نمی باشد می توانید از استفاده نمایید ودر آخربا کمی آرد نخودچی, تمام مخلوط را درمیکسر (مخلوط کن) بریزید وبگذارید تا خوب مخلوط شوند. این مایع باید کاملا یک دست باشد.

حالا یک سرنگ 10 سی سی بردارید و یک لوله نرم و باریک و انعطاف پذیر(کرمک دوچرخه) به سر این سرنگ وصل کنید, این لوله را میتوانید از مغازه های تعمیرات دوچرخه تهیه نمایید ارتفاع این لوله باید حد اکثر 5 سانتی متر باشد به طوری که این لوله مستقیما به چینه دان پرنده وارد شود.

سرنگ را 8 تا 10 سی سی پر کنید, سپس با یک دست سعی کنید نوک پرنده را باز کرده و با دست دیگر لوله را آرام آرام وارد حلق پرنده کنید و تا چینه دان پایین ببرید حال مایع رو با فشار ثابت خالی کنید اگر این کار را خیلی آرام انجام دهید حیوان تقلای زیادی میکند و غذا را بالا می آورد و تمام زحمات شما به هدر میرود.

اگر نمی توانید جلوی بال زدن و حرکات پرنده خود را کنترل کنید می توانید پرنده را در یک پارچه طوری که فقط سر آن بیرون باشد بپیچید و بعد به آن غذا بدهید

توجه:

باید چندین باردر روز به پرنده به این صورت غذا بدهید.
بهترین زمان برای غذا دادن زمانیست که چینه دان پرنده تقریبا خالی باشد شما براحتی با دست زدن به چینه دان پرنده میتوانید متوجه این قضیه شوید.
پیش از هر باز غذا دادن سرنگ را کاملا با آب جوش و مایع ظرفشویی بشوئید واین کار را دوباره بعد از غذا دادن نیز تکرار کنید.

شن و ماسه و کفت دریا

داخل قفس پرنده شن و صدف و کف دریا بگذارید. گذاشتن شن صدف و کف دریا برای پرنده ها ضروری است , پودر صدف مواد معدنی زیادی دارد و به هضم غذا بخصوص دانه کمک می کند.
می توانید بجای پودر صدف از پوسته تخم مرغ پخته شده که تقریبا 20 دقیقه در آب جوشیده است استفاده کنید. کف دریا پوسته یه نوع نرم تن دریایی است که حاوی کلسیم می باشد و باعث استحکام و مانع رشد بیش از حد نوک پرنده می شود باید گفت که هر وقت پرنده میخواهد تخم کند بیشتر از قبل کف دریا می خورد چون این ماده باعث استحکام پوسته تخم ها می شود.
هر چند هفته یک با رمولتی ویتامین در آب پرنده بریزید و فراموش نکنیدکه آب پرنده هر روز باید تعویض گردد.

حمام:

پرنده ها موجودات تمیزی هستند و دائم با نوک پرهای خود را تمیز و مرتب می کنند, یک ظرف آب ولرم برای آنها بگذارید تا خود را بشورند.

نمک حمام پرنده

مراقبت:

اگه پرنده شما دست آموز است و آزادانه در خانه پرواز می کند باید خیلی مراقب باشید چون از صداهای آنی و بلند (بخصوص صدای تلفن) میترسند و ممکن است که با سر به جاای برخورد کنند و در نهایت آسیبی جدی ببینند.
عروس هلندی ها مثل طوطی ها دیگر پرنده های مقاوم و سالمی هستند ولی قفس آنها را نزدیک پنجره بازنگذارید تا باد مستقیم, به نها بخورد. دمای متعادل برای این نوع پرنده 18 تا 22 درجه سانتی گراد است.
اگر پرنده شما بیمار شد به سرعت به دامپزشک مراجعه نمایید.

علائم بیماری در عروس هلندی

  • از دست دادن اشتها
  • ظاهری نامرتب و ژولیده
  • مدفوع غیر طبیعی
  • پر کنی بیش از حد الگوی خواب غیرطبیعی
  • هرگونه تغییر در فعالیتهای عادی
  • سردرگمی و عدم تعادل
  • نوشیدن آب زیاد
  • سرد شدن پاها
  • افتادگی سر، دم و بال
  • مشکلات تنفسی و تنفس غیر طبیعی
  • حرکت به بالا و پایین دم به طور مداوم
  • ترشح از منقار، چشم ها یا بینی
  • چشم های تو رفته و بی حال
  • تورم و قرمزی چشم
  • برآمدگی یا تورم روی بدن
  • تومورهای چربی زیر پوستی
  • نشستن در کف قفس
  • استفراغ
  • کاهش وزن
  • طاسی
  • خواب آلودگی بیش از حد
  • خوابیدن بر روی دو پا
پرکنی عروس هلندی
پرکنی عروس هلندی

بیماری‌های رایج در عروس هلندی

  • کمبودهای تغذیه ای: کمبود ویتامین A، کلسیم و ویتامین D
  • کبد چرب: رشد غیر طبیعی منقار، لکه های سیاه روی منقار و ناخن های پا و رنگ غیر طبیعی پرها
  • مشکلات تنفسی: خس خس سینه، ترشحات و باز نگه داشتن دهان
  • پسیتاکوزیس: ترشحات چشم، تورم و بسته شدن چشم، بی حالی و باد کردن پرها، عفونت سینوسی ، تنگی نفس، لرزش، حرکات سر، کم آبی و ادرارهای مایل به زرد و خاکستری- توجه بیماری مشترک با انسان است.
  • پولیوما: کبودی زیر پوست ، معده متورم ، لرزش و بی ثباتی حرکات، افسردگی، بی اشتهایی، اسهال، کم آبی و در نهایت فلجی و مرگ
  • تخم گذاری بی رویه: این عارضه منجر به هیپوکلسیمی و حتی مرگ می شود. در دوران تخم گذاری از غذاهای پر کلسیم مثل پودر صدف،کلم بروکلی ماست و… استفاده کنند، و همچنین هیچوقت تخم های کاکاتیل را تا اتمام نشستن بر روی تخم ها ازش نگیرید.
  • تخم ماندگی در شکم
  • پرکنی: ناشی از عدم توجه و افسردگی و یا کمبود های غذایی

 

 

دسته بندی بیماری پرندگان بیماری طوطی سانان
اشتراک گذاری
مطالبی که شاید به دردتان بخورد

یک پاسخ به “رفتارشناسی عروس هلندی نر وماده -تغذیه وبیماری ها”

  1. سلام من یه طوطی عروس هلندی دارم اسمش فندق هست و دوماهشه خیلی حوصله اش سر رفته براش چه کارایی کنم تا حوصله اش برطرف شه و به نظرتون از قفس بیارمش بیرون یکم بگرده واسه خودش یا نه الان وقتشه که دستیش کنم یا نه؟
    همش نوکشو میزنه به تاب قفس و اونو اینو اونور تو قفس پرت میکنع چیکار کنم تازه بلد نیس که گاز بگیره و حتی من دستمو میبرم جلوش ازم دور میشه میشه یه راهنمایی کنید؟
    ممنون میشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت